La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un acusat d'agredir sexualment en dues ocasions una dona a Santa Coloma de Farners. Els fets es van produir l’octubre de 2017 al domicili de l'investigat, i segons l’escrit de la Fiscalia, l’investigat l’hauria agredit al seu domicili. La víctima i l’acusat tenen una relació de parentesc, i anteriorment als fets la dona havia conviscut amb el seu marit al domicili de l’acusat durant un mes i mig després d'arribar des de l'Índia. La denúncia es va presentar després que la víctima patís un ingrés hospitalari per ingestió de lleixiu. En aquest sentit, l’acusat va utilitzar el seu dret a l’última paraula per assegurar que «les relacions van ser consentides» i que «el va denunciar perquè estava amenaçada pel seu marit».

En la seva declaració, la víctima va declarar que no recordava res perquè feia dos anys que havia passat però va assegurar que el que els fets que havia denunciat eren certs. Així mateix va apuntar que li va explicar al seu marit el que va passar i que es va "enfadar molt".

L'acusat va negar les acusacions i va subratllar que ambdós havien mantingut relacions sexuals d'amagat i va subratllar que les amenaces provenien del marit. Al seu torn, aquest va assegurar que la seva dona li havia dit que l’investigat l’havia violat sense precisar quantes vegades i que l’havia amenaçat de fer públics vídeos i fotos si no accedia a anar al seu domicili.

Segons l'escrit de la Fiscalia, l'acusat va demanar-li a la víctima que l'ajudés amb les tasques domèstiques perquè s'havia trencat un braç. Ella va accedir-hi i quan es va personar al domicili, ell li va manifestar que li semblava molt «guapa» i que volia que es «quedés», però ella s'hi va negar. En un moment que ella estava a la cuina, l'acusat l'hauria agafat amb força i conduït fins a una habitació on l'hauria agredit sexualment. Segons consta als escrits, aquesta situació es va repetir en una segona ocasió per la insistència de l'acusat, que hauria amenaçat a la víctima d'explicar-ho al marit si no s'hi presentava.

Segons va declarar l'acusat, que va accedir a respondre a les preguntes del Fiscal, el matrimoni va conviure amb ell durant un mes i mig després d'arribar de l'Índia, ja que la víctima era tia de la seva dona. La convivència va acabar-se el 20 d'octubre, i l'investigat va assegurar que «no li vaig trucar mai per demanar-li fer tasques domèstiques», sinó que ella li trucava «cada dos o tres dies perquè havia de venir a buscar les seves pertinences».

En la seva declaració, l'investigat va manifestar que van sortir plegats a comprar en diverses ocasions, i que fins i tot li va comprar maquillatge i un pastís d'aniversari, que va tenir lloc pocs dies després de finalitzar la convivència.

La víctima va presentar una denúncia pels fets unes dues setmanes després, i va ser després d'un ingrés hospitalari provocat per una "Ingestió lleu de lleixiu". Els perits psicòlegs que van atendre la denunciant van assegurar que «tot i la barrera idiomàtica», el relat de la víctima era coherent i que no hi ha indicis de «fabulació». Així mateix van atribuir-li una reacció posttraumàtica «compatible amb una situació que li produïa «vergonya i culpa pel xantatge al qual la sotmetia el presumpte acusat, amenaçant-la d’explicar-ho a la família i provocar-li el repudi».

Les trobades sexuals van tenir lloc en 10 o 12 ocasions, segons l'acusat, i unes dues setmanes després, el 15 de novembre la dona el va denunciar "per por al marit, ja que se'n va adonar de les seves trobades i l'hagués agredit", va concloure.

El Fiscal demana per l’acusat 16 anys de presó per dos delictes d’assetjament sexual, així com 10 anys de llibertat vigilada, la prohibició d’aproximar-se a 200 metres i 5 anys d’incomunicació. També li demana 6.000 euros d’indemnització. Per la seva banda, el seu lletrat va demanar-ne l'absolució per "manca de proves suficients", ja que "cap dels testimonis ha pogut explicar cap detall de cap agressió sexual". El cas ha quedat vist per sentència.