04 de octubre de 2019
04.10.2019
Diari de Girona

Brunyola acollirà la 25a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva

La fira, que comença aquest divendres i s'allargarà fins al diumenge 6 d'octubre, espera reivindicar el producte

04.10.2019 | 00:52
Brunyola acollirà la 25a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva

La població de Brunyola es convertirà de nou en la capital catalana de l'avellana amb la celebració de la 25a edició de la fira dedicada a aquesta fruita seca, que començarà el divendres 4 i s'allargarà fins al diumenge 6 d'octubre.

El president de l'Associació de l'Avellana de Brunyola i comarques gironines, Albert Horta, va destacar que la producció d'aquest 2019 «ha pujat», tot i que va afegir que els efectes de la forta calor de l'estiu han resultat un impediment. Horta, que va lamentar que els efectes del canvi climàtic «fan molt mal a la producció», també va remarcar que «no s'han perdut camps d'avellaners». «Els pagesos consolidats de Brunyola treballen conjuntament i mantenen els camps que hi ha. El nombre d'avellaners s'ha estabilitzat», va puntualitzar en aquest sentit. Actualment, i segons fonts de la Generalitat de Catalunya, el nombre total d'hectàrees d'avellaners a Catalunya és de gairebé un miler (998).


La presentació

L'esdeveniment es va presentar ahir a la seu de la Generalitat de Catalunya amb la intervenció de la cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial del DARP a Girona, Rosa Geli; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l'alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort, i el president de l'Associació de l'Avellana de Brunyola i comarques gironines, Albert Horta. També hi han assistit els regidors de Brunyola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit