Una noia de Santa Coloma ha iniciat un procés de recollida de signatures amb l'objectiu de protestar contra la pujada d'impostos que es va aprovar en el darrer ple extraordinari celebrat dilluns.

La noia n'ha fet difusió a través de les xarxes socials i ha repartit els fulls de recollida en diversos bars i negocis d'arreu del poble, entre ells, el bar Nou Xumetra, el bar Mari, el bar Saint Germain, Mimals i Visual i perruquers. Segons la crida a les xarxes, un cop recollides totes les signatures, es portaran de manera conjunta a l'ajuntament.

Augmenten els impostos

Dilluns, el ple va aprovar les ordenances fiscals proposades per l'equip de govern -format per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana- per al 2020, amb el suport de tots els grups excepte la CUP. L'equip de govern, avalat per la majoria de regidors, va aprovar l'augment d'una vintena d'impostos.

L'increment més significatiu és en la taxa de recollida d'escombraries, que passarà dels 147,90 euros actuals a 159,73 euros. Segons l'Ajuntament, aquest increment respon a l'actualització de preus del servei. Tot i que es va decidir congelar l'IBI, es va aprovar augmentar la taxa de prestació de serveis del cementiri, el subministrament de l'aigua, la taxa d'ensenyaments especials, la taxa de la llar d'infants, la taxa de tinença d'animals domèstics, la taxa de retirada i immobilització de vehicles i la taxa de serveis jurídics municipals, entre d'altres.