El Consell Comarcal de la Selva ha aprovat les taxes de NORA per al 2020 i, en concret, ha donat llum verda a l'augment de totes les tarifes de l'empresa de serveis de neteja NORA. L'empresa, propietat del Consell en gairebé un 80% i de l'Ajuntament de Blanes en un 20%, ha apujat el preu de tots els serveis. L'increment per centres del cost és d'un 2,08% de mitjana a Blanes, un 2,42% a Tossa de Mar, i d'un 9,31% a la planta de compostatge.

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu (JxCat), va justificar l'augment de les taxes pel preu del cost del personal: «Tot i que NORA té uns 11 milions de pressupost, gairebé el 60% són despeses de personal». En aquest sentit, el dirigent va insistir que el cost del personal s'ha incrementat un 3% i que s'han compensat les tarifes. D'altra banda, Balliu va explicar que les tarifes del personal s'han compensat: Blanes assumia uns preus més elevats, no podia ser que alguns municipis paguessin preus més elevats per compensar els altres i per això també es veu compensat en les tarifes del 2020», va puntualitzar el president de l'ens supramunicipal.

La nova etapa pública

Fa pocs mesos l'empresa NORA va passar a ser 100% pública, ja que el Consell va adquirir el 40% que posseïa Ferrovial. A principis d'octubre l'ens va celebrar el primer consell d'administració, que va nomenar Víctor Torneró com a nou gerent de la companyia, amb la qual està vinculat des del 2010, ja que formava part de l'equip directiu.