L'Ajuntament de Tossa de Mar, governat per JxCat, Endavant Tossa i ERC, vol aprovar al ple d'aquest dijous la suspensió de noves llicències d'habitatges d'ús turístic (HUT). Es tracta d'una ampliació de la suspensió que ja es va començar a aplicar el juliol de l'any passat per un període de sis mesos, que ara s'allargarà sis mesos més. D'aquesta manera, l'equip de govern de Tossa vol esperar a la reforma de la normativa pendent que ha de redactar la Direcció General de Turisme de la Generalitat i poder ajustar la normativa local segons aquest marc legal.

Segons el regidor d'Urbanisme, Ramon Gascons, la proliferació d'aquesta activitat està «perjudicant l'accés a lloguer de tot l'any per a gent jove, famílies o treballadors de temporada». Per això, des del consistori s'han compromès a treballar amb els professionals del sector per «millorar» la situació actual. «Volem acabar amb les pràctiques il·legals que suposen una clara competència deslleial a qui fa bé la seva feina; hem d'exigir rigor, professionalitat, seriositat i qualitat en el producte, i el pas necessari per poder arribar aquí és crear una ordenança reguladora que s'adapti a les necessitats de Tossa», conclou el regidor. Per aquest motiu també es preveu modificar el pla especial vigent per «determinar per a cada sector» les condicions amb les quals s'ha de dur a terme l'activitat.

Actualment hi ha 1.181 habitatges d'ús turístic al municipi amb capacitat per a 7.089 persones que, de mitjana, fan una estada de set dies.