L'Ajuntament de la Cellera de Ter ha implantat un mapa que calcula el temps i distàncies a peu i en bicicleta entre diferents punts del municipi. Segons va informar ahir el consistori, aquest plànol anomenat Metreminut és el primer que s'implanta a tota la província i, de moment, se n'han publicat dues versions: una en format díptic i una altra en format mapa. La primera ha estat repartida a totes les llars del municipi, i la segona està a disposició de tothom a l'Ajuntament, la biblioteca Colldegria i comerços del poble.

L'Ajuntament va explicar que l'objectiu de la iniciativa és «conscienciar sobre la poca distància que hi ha entre els recorreguts més habituals que fan els vilatans i vilatanes del municipi» i fomentar així els desplaçaments caminant o pedalant.

Segons l'ens municipal això també ha de contribuir a millorar la salut dels cellerencs i cellerenques i reduir la contaminació atmosfèrica.

A més, el consistori també va remarcar que la creació d'aquest Metreminut és una iniciativa pionera a la demarcació de Girona i, que segons la direcció general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, només hi ha tres municipis més a Catalunya que en disposin.