El pressupost per al 2020 de l'Ajuntament de Blanes, que puja a 54,53 milions, està previst que s'aprovi en el ple convocat per demà. Segons va informar ahir el consistori, els comptes prosperaran amb el suport de JuntsxBlanes i el PSC, formacions que el desembre passat hi van votar en contra juntament amb Cs.

El nou pressupost presenta canvis de partides respecte al primer. La més destacada és la que inclou la dotació de 158.000 euros per a l'adequació de tres pisos més destinats a Emergències Socials, al bloc dels antics mestres de l'escola Carles Faust.

En relació amb la resta d'inversions previstes destaquen: noves infraestructures i millores al barri de Valldolig (795.000 euros); redacció i execució de projectes de millora d'edificis municipals per implantar energies renovables (350.000 ?); la campanya d'Asfaltat Vies Públiques i altres reposicions (370.000 ?) o els treballs preliminars i obra de superfície a l'avinguda Vila de Madrid (1.000.000 ?), entre d'altres.

Pel que fa als treballs preliminars de les obres d'urbanització de la plaça dels Dies Feiners, compten amb un pressupost de 340.000 ?, i la consignació inicial que s'ha inclòs als pressupostos municipals 2020 puja a 90.000 ?. De moment, el consistori ja ha contractat una empresa especialitzada, que farà una exploració amb georadar al subsol del jaciment romà del Padrets per detectar on es poden localitzar les restes arqueològiques. A més d'aquest estudi preliminar, s'elaborarà un informe que determini quines són les actuacions a efectuar a la plaça dels Dies Feiners.