El Consell Comarcal de la Selva va anunciar dimarts l'aprovació del pressupost per al 2020. El president de l'entitat supramunicipal i alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va destacar que enguany el pressupost, de 44.196.480,32 euros, suposa un increment de 614.924 euros respecte al de l'any anterior. «Compleix l'estabilitat pressupostària que marca la llei i es consolida amb el pressupost del patronat del Castell de Montsoriu, que són 98.646 euros més que es poden sumar en aquests pressupostos», va declarar Balliu.

Les xifres d'enguany han comptat amb el recolzament de Junts per Catalunya (JxCat), el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Independents de la Selva, mentre que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la CUP hi van votar en contra. De fet, els cupaires van argumentar la seva negativa afirmant que «no és pel pressupost en si mateix, sinó pel propi funcionament del Consell Comarcal», mentre que els comuns es van abstenir.

«Hem donat explicacions per la partida d'atenció a les persones, on gairebé destinem cinc milions, i els programes del SOC, que tenen un pressupost molt gran i són d'atenció a les persones», va apuntar Balliu, que va afegir que els pressupostos són «elevats i també ambiciosos», i «s'han incrementat gairebé totes les partides». Pel que fa a l'endeutament, Balliu va valorar que «és molt baix»: «No superem el 5% i això, doncs, ens permet fer coses i demostra que encara tenim potencial».

Les inversions

El capítol d'inversions, que ascendeix a 6,2 milions d'euros, té diverses partides destacades. Enguany, el Consell preveu executar les obres a la planta de compostatge de Santa Coloma per un import de 718.000 euros; també hi ha una dotació per al Museu de la Gabella d'Arbúcies de 779.000 euros; la construcció d'un alberg a Riudellots per 329.000 euros; i un altre a Vidreres per 153.000 euros. Finalment, també hi ha una partida d'actuacions a les deixalleries de la comarca per valor de 180.000 euros.