11 de febrer de 2020
11.02.2020

Lloret crea un carnet per accedir gratuïtament als equipaments culturals

Els veïns empadronats que demanin el carnet podran visitar espais com els jardins de Santa Clotilde

11.02.2020 | 00:04

L'Ajuntament de Lloret ha posat en marxa un carnet per a residents amb accés gratuït als equipaments culturals. Els espais que es podran visitar sense cap cost són els jardins de Santa Clotilde, el Museu del Mar, Can Saragossa, el Turó Rodó, el puig de Castellet i el castell de Sant Joan. Es podrà demanar a les oficines de Patrimoni Cultural a Can Saragossa o descarregar a través de l'aplicació mòbil Lloret Smart. Pel que fa a la vigència, es renovarà de forma automàtica amb les dades del padró municipal. De moment, les visites guiades seguiran essent de pagament i amb reserva al Museu del Mar però s'està treballant en futures visites exclusives per als usuaris del carnet.


«Obrir el patrimoni»

La presentació del carnet es va fer ahir a Lloret i va comptar amb la presència de l'alcalde, Jaume Dulsat, i el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores. Durant l'acte de presentació, des de l'equip de govern van apuntar que «és una satisfacció poder obrir el patrimoni a tots els residents empadronats amb un carnet que posa en valor el patrimoni cultural».

Per la seva banda, l'alcalde va destacar que la iniciativa vol animar els lloretencs a ser «ambaixadors» dels atractius culturals del municipi i «fomentar l'orgull lloretenc». El carnet, anomenat MOLL, funcionarà com una xarxa dels diferents espais culturals de la localitat. Durant el 2019 va tenir 153.913 visites, un 5% més que l'any anterior, que havia tancat amb 146.263 visites.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook