La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat de violar i agredir durant dos dies la dona a la Cellera de Ter el juny de 2018. Les acusacions li demanen 43 anys de presó per tres delictes d'agressió sexual i un quart de lesions, per uns fets que asseguren que van tenir lloc al domicili de l'acusat. La víctima havia arribat de l'Índia un dia abans i, segons va explicar al judici, les famílies els havien casat tres anys enrere per conveniència.

Segons va relatar la perjudicada, la primera nit després d'arribar al municipi va haver de dormir a casa d'un veí perquè l'home no la va deixar entrar. L'endemà van reunir-se amb l'acusat i la família d'aquest, quan segons la víctima li van oferir diners perquè marxés. Les agressions sexuals haurien durat dos dies en les quals l'acusat l'hauria tingut retinguda a casa amb amenaces constants.

Els escrits d'acusació indiquen que l'acusat va agredir sexualment la víctima en tres ocasions entre el 3 i el 5 de juny del 2018 i que li va produir lesions a les mans, el coll i les extremitats per la força que va utilitzar per sotmetre-la. A més, subratlla que va fer-li ingerir «fàrmacs» que la víctima va remarcar que eren begudes alcohòliques, i la va amenaçar amb un ganivet. La víctima va explicar que l'acusat la coaccionava amb promoure la seva expulsió del país si no accedia a tenir relacions sexuals amb ell.

L'informe mèdic posterior als fets va resoldre que les lesions que presentava la víctima eren «típiques» d'una agressió sexual i que coincidien amb el relat acusatori.

Per contra, l'acusat va negar haver-la agredit i lesionat i va indicar que havien mantingut relacions consentides en una sola ocasió, una dada que després va elevar a dos. En tot cas, va assegurar que les lesions que presentava se les havia fet «ella mateixa». A més, va assegurar que la víctima l'havia denunciat per treure'n un rèdit econòmic, «com ja va fer anteriorment quan vivien a l'Índia». En aquest sentit, va indicar que va ser ella qui va demanar-li diners, i va negar que estigués casat amb ella, un extrem que la Fiscalia va titllar de «fals», ja que aquest va demanar a l'administració una nul·litat de matrimoni.

El dia dels fets, la víctima va anar a demanar ajuda al vigilant del municipi, que al seu torn va alertar els Mossos, que van parlar amb la víctima a través d'un intèrpret. L'acusat ha estat en presó provisional des del 6 de juny de 2018.

L'acusació particular demana una indemnització de 15.450 euros a la víctima, una xifra que la Fiscalia rebaixa a 10.450. També sol·liciten mesures de protecció per a la dona un cop extingida la pena. La defensa, en canvi, vol l'absolució perquè creu que la dona ha actuat de mala fe i amb contradiccions que la desacrediten. El judici ha quedat vist per a sentència.