La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit reorganitzar l'atenció que donen els dos CAP de Lloret de Mar amb l'objectiu d'evitar contagis i frenar la propagació del coronavirus. Així, a partir d'aquest dimecres, el CAP Rieral concentrarà tota l'atenció pediàtrica del municipi, tant aquelles visites programades com les urgències. A més, aquí també s'hi centralitzarà l'activitat ginecològica i obstètrica. Per contra, el CAP Lloret de Mar concentrarà tota l'atenció a adults, a més de les urgències. Així, tots aquells lloretencs que tinguin una visita programada, cures d'infermeria, controls o s'hagin de fer una extracció, per exemple, hauran d'anar a aquest centre. La Regió Sanitària de Girona ja ha donat el vistiplau al canvi.

A partir d'aquest dimecres es reorganitza l'activitat que es porta a terme als centres d'atenció primària de Lloret de Mar. En concret, el CAP Lloret de Mar i el CAP Doctor F.Benito-Rieral, tots dos gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. El canvi es fa, com subratlla la corporació, «amb l'objectiu de minimitzar en la mesura del possible el risc de contagi per coronavirus entre pacients».

Per això, se separarà l'atenció pediàtrica de la que s'ofereix als adults. Així, el CAP Lloret de Mar concentrarà tota l'atenció que es presta als adults, programada i urgent. En aquest centre hi hauran d'acudir totes les persones que tinguin una visita programada de medicina o d'infermeria de família i comunitària, els qui hagin de fer el control del sintrom, els qui s'hagin de fer una extracció o els qui tinguin programades cures d'infermeria. Així mateix l'atenció urgent es manté sense canvis.

I el CAP Rieral assumirà tota l'atenció programada i urgent pediàtrica, també l'activitat ginecològica i obstètrica i l'atenció domiciliària. Per tant, tots els pacients pediàtrics del CAP Lloret de Mar hauran d'acudir a partir d'aquest dimecres al Rieral. Aquest centre mantindrà el seu horari habitual de vuit del matí a vuit del vespre.

La mesura ja l'ha aprovada la Regió Sanitària de Girona. La decisió també s'ha comunicat a l'alcalde del municipi per part de la direcció de la corporació.