La comissió informativa prèvia al ple de l'Ajuntament de Lloret, celebrat dijous, va refusar la moció d'urgència que proposava Força Lloret i pretenia que els càrrecs electes donessin el 30% del seu sou de manera retroactiva i davant la situació de pandèmia causada pel COVID-19.

Segons va explicar l'edil del grup, Lluïsa Baltrons, la iniciativa respon a la situació que viu el municipi, especialment afectat pel gran nombre de treballadors que es dedica al sector turístic: "Creiem necessari que els càrrecs electes de l'Ajuntament renunciem al 30% del nostre sou de manera retroactiva per contribuir a aquelles persones del nostre poble que puguin necessitar ajuda en aquests moments. A més a més, tenim en compte que hi ha molts treballadors fixos discontinus que es dediquen al sector turístic i no els han cridat a treballar". En concret, la mesura de Força Lloret proposava donar aquests diners al departament municipal de Benestar i Família. L'edil de Força Lloret va entrar una instància conforme farà aquesta donació del 30% a títol personal.

La proposta no va entrar en l'ordre del dia, ja que es va proposar després de la convocatòria de la comissió informativa i no va prosperar com a proposta d'urgència en el ple en comptar només amb el recolzament de Ciutadans, mentre que Esquerra Republicana i Comuns es van abstenir, i Junts per Catalunya, el PSC i els quatre regidors no adscrits van votar en contra.

D'altra banda, el ple va votar a favor de sumar-se al manifest de l'Associació Catalana de Municipis per mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la despesa i l'estabilitat pressupostària per tenir més marge de maniobra en la gestió municipal. També es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per aquest 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi. El manifest assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials, i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.