Una intensa pedregada ha sorprès aquesta tarda els conductors que circulaven per algunes carreteres de la comarca de la Selva. En el vídeo que acompanya aquesta informació es veu com diversos vehicles que a Vilobí es protegien de la pedregada sota el pont de l'Eix Transversal. En aquesta zona de la Selva s'han acumulat precipitacions de més de 20 litres per metre quadrat aquest dimecres a la tarda, essent les més destacades a Santa Coloma de Farners i Anglès.

La tempesta que aquest dimecres a la tarda ha assolat bona part de Catalunya ha tingut la forma de pedregades intenses en alguns punts del territori. És el cas de les comarques centrals o de les de Ponent, on la pedra, algunes de la mida d'un euro, ha deixat estampes completament blanques a diversos indrets. Des del Servei Meteorològic de Catalunya s'indica que hi ha hagut també molta activitat elèctrica. Ha calculat que hi ha hagut prop de 32.000 llamps entre núvols i més de 2.300 que han tocat erra.

Pel que fa a la precipitació, al Parc Natural dels Ports, al Baix Ebre, s'han recollit 26,9 mil·límetres d'aigua en mitja hora, a Santa Coloma de Farners (Selva) 22,6 i a Gimenells (Segrià) 20,9, entre d'altres registres.

A Lleida, la pedregada pot haver afectat diferents explotacions agrícoles. Segons ha explicat el president de sindicat agrícola Asaja a Lleida, Pere Roqué, encara és d'hora per fer una avaluació dels danys en cultius de fruita però per les imatges que estan veient "hi haurà explotacions que hauran quedat tocades al 100%. El front ha entrat pel sud, a les Garrigues i ha afectat llocs com les Borges Blanques o Arbeca, i ha anat pujant cap al nord cap al Pla d'Urgell i l'Urgell a municipis com Linyola, Bellpuig o Tàrrega, on s'han pogut veure imatges de molta calamarsa acumulada als carrers després de registrar 22 litres per metre quadrat en tant sols quinze minuts.

Més enllà d'això, la pluja no ha causat danys de consideració, i no ha motivat serveis extraordinaris dels cossos d'emergències.