Les 1.575 denúncies que la Policia Local de Blanes ha posat per la covid-19 seran notificades per la Generalitat entre juliol i agost. Així es va avançar ahir durant la Junta Local de Seguretat celebrada amb comandaments de la Policia Local, Protecció Civil, Mossos, Guàrdia Civil i del Cos de la Policia Nacional.

Durant la trobada, el director dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, va avançar la notificació i tramesa de les multes per l'incompliment de l'estat d'alarma. Arreu de Catalunya s'han interposat unes 140.000 actes denúncia, sumant les que han fet Policies Locals i el cos dels Mossos al territori.

D'aquest total, unes 14.000 actes-denúncia -un 10%- corresponen a les aixecades en municipis gironines. L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i Ballesta van coincidir en afirmar la necessitat que la ciutadania tingui aquesta percepció que els controls i actes-denúncia aixecades durant els mesos de confinament tenen conseqüències en forma de multes que poden anar des dels 600 euros fins als 600.000.