Un brot de coronavirusa l'espera de realitzar les proves PCR. Es tracta de l'empresa de recollida de residus Nora, que gestiona la recollida de deixalles de part dels municipis de la Selva. L'Agència de Salut Pública i els serveis assistencials de Blanes estan investigant el brot, que segons va explicar el gerent de l'empresa a aquest diari, Victor Tornero, ha afectat 21 treballadors d'un mateix torn entre positius i aïllats. A més, va indicar que l'origen és «extern» a l'empresa, ja que es va originar a partir de contactes de dos treballadors i d'un tercer del mateix torn que va anar a treballar tot i haver donat positiu a una prova PCR que es va anar a fer a l'hospital.

Tornero va explicar que els primers tres contagis es van detectar fa una setmana, i que l'empresa va engegar «immediatament» el protocol de detecció de contactes amb Salut, amb la qual cosa el divendres passat es van realitzar un total de 30 proves PCR als treballadors més propers als afectats. D'aquests, nou van donar positiu, que es van sumar als tres que ja s'havien detectat prèviament, i s'han aïllat nou persones més a qui s'han de fer noves proves.

El gerent va assegurar que les instal·lacions de Blanes compten amb diverses mesures preventives de seguretat, que també s'apliquen a Tossa de Mar i a Santa Coloma de Farners, on l'empresa té les altres seus.

En canvi, fonts properes a l'empresa van assegurar a aquest diari que l'elevat nombre d'afectats s'hauria provocat per negligència de l'empresa. Les fonts indiquen que un cop fetes les PCRs al gruix dels treballadors, aquests van seguir treballant dos dies més fins a conèixer els resultats -van obtenir-los el diumenge-, «per ordre» de l'encarregat. L'empresa desautoritza aquesta informació i assegura que té constància que hi va haver tres persones que van optar per no fer quarantena «tot i la recomanació de l'empresa» un cop realitzada la prova.

En tot cas, el Departament de Salut va indicar que tots els afectats presenten simptomatologia lleu o no presenten símptomes i tots evolucionen favorablement. Els pròxims dies es faran més proves de cribratge a la resta de treballadors de la seu de Blanes. Les últimes dades actualitzades elevarien a divuit els brots a la Regió Sanitària de Girona, dels quals tres s'haurien detectat a la Selva.