La Creu Roja iniciarà aquesta setmana una campanya per conscienciar als joves de Lloret de Mar sobre la importància de l'ús de la mascareta. La campanya s'està portant a terme arreu del territori, i té com a lema «Evita ser #COVIDSpoiler».

Avui, dotze informadors, que són joves voluntaris del mateix municipi, recorreran els carrers de Lloret per recordar les recomanacions i les mesures més efectives amb l'objectiu d'evitar la propagació del coronavirus.

El creixement de contagis en les últimes setmanes a Catalunya i Espanya han dut a promoure aquesta nova campanya, que té per finalitat conscienciar a la població més jove.

Conscienciant sobre les mesures

Tal com explicava Norma Rivas, coordinadora de la Creu Roja a Lloret, Blanes i Tossa, a Nova Ràdio Lloret, el que busquen és «incidir en els joves, sobretot quan fan reunions al carrer i relaxen les mesures de prevenció».

Es posarà de relleu, sobretot, la importància de seguir les mesures de seguretat en les reunions amb amics i familiars, així com altres actes. Els punts més destacats en què des de la campanya es vol incidir és en la importància de dur la mascareta posada, tapant el nas i la boca, netejar-se les mans de forma habitual i mantenir la distància física en les trobades amb altres persones.

La campanya de la Creu Roja prové d'un encàrrec fet per la Generalitat, i ja ha passat per diversos municipis de Catalunya. En total, la Creu Roja ha activat un miler de persones, entre voluntàries i treballadors joves, per dur-la a terme. L'acció s'ha activat prioritàriament als municipis costaners on hi ha més afluència de grups d'adolescents i joves, amb una major densitat de població i on es concentren espais de més risc vinculats a l'oci nocturn.