Uns lladres han intentat robar un caixer automàtic de Caldes de Malavella però han hagut de fugir a mig fer perquè la grua amb què volien arrencar-lo de la paret els ha fallat. Els fets es van produir ahir cap a les quatre de la matinada a la sucursal del Banc Santander que hi ha a l'avinguda de Sant Maurici. Els lladres, tres en total, havien robat la grua en un taller proper, però quan van voler estirar el caixer, el cable va sortir de la guia, impedint completar l'operació i obligant-los a marxar. Per accedir al caixer, van trencar el vidre de la sucursal. L'intent de Caldes se suma a la llista de robatoris de caixers automàtics amb grua que han tingut lloc a la demarcació els darrers mesos. Els últims, a Serinyà i Riells i Viabrea.

La reconstrucció dels fets

Cap a tres quarts de quatre de la matinada, un veí de Caldes va trucar a la policia alertant-los que uns lladres estaven intentant arrencar un caixer automàtic. L'home estava dormint, però el soroll que feien els lladres el va despertar. Quan va mirar per la finestra, va veure com tres individus, amb l'ajuda d'una grua, estaven intentant endur-se el caixer del Banc Santander que hi ha a l'avinguda Sant Maurici.

Els lladres, però, després de trencar el vidre de l'aparador per poder accedir al caixer, el van voler estirar amb la grua per arrencar-lo de la paret. En aquell moment, el cable del braç de la grua va sortir de la guia, impedint completar el robatori amb èxit. Veient que no podrien endur-se'l, els autors van optar per fugir en un cotxe i abandonar la grua allà mateix, que poc abans havien robat en un taller mecànic proper. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per intentar localitzar els lladres. La policia investiga si l'intent de robatori de Caldes pot tenir relació amb altres que hi ha hagut a la demarcació amb el mateix modus operandi, i sospiten que els pot haver comès un grup especialitzat.

Mètode habitual

En els darrers mesos s'han produït diversos robatoris de caixers amb grues. A finals d'agost, uns lladres van arrencar el caixer de la sucursal de CaixaBank a Serinyà amb un camió grua. El robatori també va tenir lloc a quarts de quatre de matinada. En aquella ocasió, els Mossos van poder sorprendre els lladres poc després. Poc després, quatre individus van estampar un camió-grua a la façana de l'oficina de CaixaBank de Riells i van arrencar el caixer.