03 de octubre de 2020
03.10.2020
Diari de Girona

Salut farà un cribratge ampliat a l'IES Rafael Campalans d'Anglès després de detectar dotze positius

Els testos es faran de dilluns a dijous de la setmana que ve i va dirigit als alumnes, personal del centre i familiars

03.10.2020 | 13:28
Diverses mostres de PCR

El departament de Salut en coordinació amb el d'Educació farà un cribratge ampliat a l'institut Rafael Campalans d'Anglès la setmana que ve. El motiu és el brot de dotze positius detectats en un mateix grup i que va fer que aquest divendres es fessin 60 testos a contactes estrets entre alumnes i professorat del centre. Aquest nou cribratge, que durarà de dilluns a dijous, va destinat als alumnes del centre, al professorat i també a familiars convivents. L'objectiu és detectar els casos asimptomàtics perquè puguin dur a terme l'aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió per tal d'evitar més contagis.

L'acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d'Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l'Atenció Primària de l'Institut d'Assistència Sanitària i la direcció del centre educatiu. També hi participa l'Ajuntament d'Anglès, des d'on es dona suport en aspectes logístics i de comunicació a la ciutadania.

Es preveu que els resultats es puguin consultar a internet al cap de 48 hores d'haver realitzat la prova, si bé es trucarà els casos positius i s'enviarà un missatge als negatius.

El Departament ha exclòs de fer-se la prova totes les persones que en els últims tres mesos s'hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d'on s'indicarà com actuar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook