L'Audiència de Girona va jutjar ahir un acusat de violar, maltractar, colpejar, agredir i amenaçar la parella durant tres mesos al domicili que compartien a la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres. La fiscalia demana 17 anys de presó i, a l'escrit d'acusació, recull fins a quatre episodis que van tenir lloc entre l'octubre i el desembre del 2016. Segons l'acusació pública, l'acusat va sotmetre la víctima a «control i humiliacions» i la va arribar a atacar amb un ganivet.

El processat nega totes les acusacions i diu que no sap per què el va denunciar: «Era una relació normal durant la qual es va anar acabant l'amor fins que es va deixar, sincerament no sé per què m'ha denunciat». La defensa demana l'absolució.

«Control i humiliació»

La fiscalia sosté que des de l'octubre del 2015 l'acusat va exercir de manera «continuada, metòdica i deliberada» un actitud constant de «control i humiliació» proferint «frases ofensives i despectives contra ella i arribant a dir-li, fins i tot, que la mataria». En aquest clima de violència verbal, l'acusació pública exposa que el processat també va utilitzar «la força física» contra la seva parella.

L'escrit d'acusació descriu els episodis que van tenir lloc entre l'octubre i el desembre del 2016. En el primer d'ells, relata la fiscalia, l'acusat va empènyer la dona contra una porta de vidre, la va subjectar pel cabell, la va fer caure a terra i li va «proferir cops» per tot el cos. A la sala de vistes, la dona va explicar que van ser com «trepitjades» que li van deixar morats però aleshores no es va atrevir a denunciar. Segons la fiscal, entre octubre i novembre del mateix any la va amenaçar de mort. En concret, l'acusació pública sosté que tots dos estaven mirant la televisió al domicili familiar i va aparèixer una notícia sobre un crim masclista: «El processat, amb ànim de pertorbar l'assossec i la tranquil·litat de la seva parella li va etzibar "com parlis també et mataré"».

L'acusat nega els fets

Al judici, el processat va negar totes les acusacions. L'acusat sosté que «mai» la va colpejar ni maltractar, i molt menys la va agredir amb un ganivet. També va assegurar que durant l'any que van mantenir una relació de parella «totes les relacions sexuals van ser desitjades per part dels dos».

L'home va explicar que al principi la relació va ser «normal» però que «progressivament» es van anar distanciant, sobretot per les discussions constants entre els dos. La dona sosté que des d'un principi ell va exercir «control» sobre ella però que la violència verbal i física va començar quan va néixer la filla que tenen en comú.

L'acusat, responent a preguntes del seu advocat, va explicar que sabia que la víctima havia interposat denúncies contra dos exparelles seves i també ha dit que a ell el va denunciar en dues ocasions per suposadament trencar l'ordre d'allunyament. «Res era cert, com es veu a les sentències aportades pel meu advocat», va exposar.

La fiscalia demana 17 anys de presó i una indemnització. La defensa demana l'absolució.