El govern de Blanes (ERC-AM i BCP-ECG) vol modificar el pressupost municipal per tal de cobrir «les necessitats» generades per la crisi sanitària de la covid-19 i el temporal Gloria. Una proposta que portarà a debat i votació en el ple convocat per aquesta tarda. Segons va informar ahir el consistori, la quantitat que es vol modificar és de 850.000 euros, dels quals 654.774,49 euros es destinaran a fer front a la crisi generada per la covid-19 i els danys generats pel temporal Gloria.

Pel que fa a la crisi sanitària, més de 130.000 euros corresponen a despeses en Serveis Socials i Habitatge, una àrea que s'ha encarregat de servir àpats diaris als avis i àvies que no podien realitzar-los als Centres de Dia. També s'hi inclouen gairebé 200.000 euros per cobrir el dèficit generat a les Llars d'Infants Municipals i el Transport Públic pel tancament i davallada del seu ús, respectivament, durant el confinament; 55.000 ? per a l'adquisició de material de protecció pels centres sanitaris i 60.000 ? per a l'adequació d'unes dependències municipals per destinar-les a un futur centre de dia.

D'altra banda, des de l'Ajuntament van assegurar ahir que, per cobrir els efectes del Gloria s'hi destinen 210.656,78 ?. Pel que fa a altres actuacions incloses en la modificació del pressupost, la més destacada és la implantació de dues estacions públiques de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Condició de Cs

Per la seva part, el partit de Cs -que compta amb dos regidors- va puntualitzar ahir que el seu suport a la modificació dependrà de la creació d'una partida de 100.000 ? destinats al sector de l'hostaleria i l'estètica «perquè puguin fer front al pagament de proveïdors». En aquest sentit, l'edil Cristhian Ortiz va lamentar la «inexistència d'una partida immediata» per pal·liar el «greu problema» que pateixen els sectors de la restauració i l'estètica. El partit taronja xifra l'ajuda en 500 euros + IVA. «Ajudar les pimes és essencial per evitar tancaments immediats», va justificar Ortiz qui va afegir que aquests sectors no poden «esperar a l'any vinent perquè estan patint molt».