El detingut pel crim de Lloret de Mar va reiterar ahir la confessió durant la seva declaració policial a la comissaria de Blanes. L'home, que és belga i té 51 anys, va admetre davant dels Mossos que havia estrangulat la seva parella, de 49 anys, durant un atac d'ira mentre els dos estaven discutint.

En seu policial, l'home va reiterar allò que ja va explicar dilluns durant la reconstrucció del crim. El detingut -que parla flamenc- va admetre que havia matat la seva dona diumenge a la nit, quan els dos es trobaven sols al pis de l'avinguda Magnòlia, on vivien de lloguer. Segons el detingut, el matrimoni es va començar a discutir diumenge a la nit, entre les nou i quarts de deu. El detonant va ser una relació extramatrimonial que ell havia tingut, i que va suposar que marxés a viure a Bèlgica durant un temps. Al desembre de l'any passat, però, l'home va tornar a Lloret i la parella va reprendre la convivència.

L'arrestat, que té 51 anys, va explicar que durant la discussió la seva dona es va exaltar. I que aleshores, en un atac d'ira, ell la va agafar pels canells, la va empènyer contra el sofà i la va començar a escanyar. Després, la va llançar a terra i va continuar asfixiant-la fins que la va matar.

L'home es va entregar dilluns al matí a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar. Abans, havia escrit una nota en flamenc adreçada als fills d'ella, que viuen a Bèlgica. Després d'explicar als agents que havia matat la seva dona, la Policia Local de Lloret va anar fins al pis del carrer Magnòlia -ell els va donar les claus- on van trobar-se el cadàver estès a terra. Després de declarar en seu policial, es preveu que el detingut passi a disposició judicial demà a primera hora del matí. Ho farà davant del jutjat d'instrucció número 5 de Blanes, especialitzat en violència masclista.

Mentrestant, ahir es van anar succeint més mostres de rebuig al crim. Entre d'altres, ahir migdia es van fer minuts de silenci davant l'ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i la Subdelegació de l'Estat a Girona.

La víctima de Lloret de Mar és la desena dona que ha mort per violència masclista a Catalunya aquest any.