L'empresa Avet Solidari, en coordinació amb la Fundació Oncolliga de Girona ha posat en marxa oncoavet.com, una plataforma de venda online d'avets de les Guilleries que destinarà part dels beneficis a l'entitat gironina. L'objectiu és facilitar que es puguin tirar endavant els seus serveis i programes d'ajuda a malalts de càncer i als seus familiars i, alhora, promoure aquest producte local.

Els interessats a col·laborar podran triar entre dos tipus d'avets en diferents mides: l'Avet Picea Abies Excelsa (des de 39,99 euros) i l'Avet Abies Nordmanniana (des de 49,99 euros). Una part del preu (entre el 20 i el 25% segons el tipus d'avet) es destinarà a Oncolliga en concepte de donatiu.

A través del web, a més, es podrà adquirir també el tradicional Tió de Nadal. Les comandes s'entregaran a domicili -sense cost per a les que siguin superiors als 100 euros) i també es podrà programar una recollida post-Nadal.

Des d'Oncolliga a agraït la iniciativa especialment en uns moments en que la entitat "pateix una reducció important d'ingressos a causa de les restriccions implantades per fer front a la covid-19". En aquest sentit, remarquen que no poden fer la majoria d'activitats solidàries que feien habitualment per evitar aglomeracions i que estan buscant alternatives virtuals per poder aconseguir els recursos necessàries.

"Les necessitats dels malalts de càncer són les mateixes que abans de la covid o, fins i tot, han crescut perquè el sistema sanitari està col·lapsat i hi ha molta angoixa", afirma la presidenta d'Oncolliga, Lluïsa Ferrer.