Una operació dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de marihuana a diversos municipis, d'entre els quals Lloret de Mar, ha acabat amb deu detinguts. La investigació va iniciar-se el setembre de 2019 quan la policia va detenir a França el camioner d'una empresa de transports de Lleida amb 130 quilos de marihuana.

A partir d'aquí els investigadors van esbrinar que a Lloret i Valls es cultivava la droga que utilitzava el grup, i que llavors es transportava al Regne Unit, on el preu de venda es pot arribar a quadruplicar.

Els detinguts estan acusats de formar part d'un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana internacional. Durant les entrades es van arrestar set persones, entre ells la responsable de l'organització i els encarregats de les plantacions, i posteriorment també es va detenir una veïna de Valls, que realitzava tasques de suport pel grup, i un home que treballava realitzant tasques de manteniment. Durant l'operació es van intervenir 1.090 plantes de marihuana i 1.144 esqueixos.

De fet, aquesta és la segona fase de l'operació, que ja va comptar amb una primera tanda amb set detencions el 10 de juny de 2020 quan es va interceptar el camió amb la droga.