Un total de 1.600 persones han visitat el castell de Montsoriu durant la Setmana Santa d'enguany. Des del 25 de març al 5 d'abril, el castell ha obert cada dia amb de deu del matí a set de la tarda, del dilluns 29 de març al dilluns 5 d'abril, i de deu del matí a cinc de la tarda, el cap de setmana de Rams amb una gran afluència de persones que han volgut conèixer in «situ» el que és considerat el castell gòtic de Catalunya. Si bé l'afluència de visitants es va concentrar de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, amb una mitjana de 300 persones diàries assolint una xifra rècord amb més d'un miler de persones, el cap de setmana de Rams i els dies previs als festius també hi va haver moltes persones que van pujar a fer una visita el castell.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, qualifica «d'èxit absolut» el nombre de visitants que han pujat a Montsoriu durant la Setmana Santa. En aquest sentit, Garriga assegura que l'aposta que s'ha fet des de l'ens que presideix comença a «recollir els seus fruits», ja que considera que la campanya de comunicació que s'està duent a terme des del mes de març per potenciar el castell està «començant a donar resultats». A més, recorda que la Setmana Santa representa un 10% del total anual de visitants individuals al castell i assegura que aquest any «s'han aconseguit els millors resultats de Setmana Santa des de l'obertura de Montsoriu al públic, l'any 2011».

Tanmateix, Garriga explica que per poder donar resposta a les peticions dels visitants s'han incorporat més visites guiades. El president quantifica una mitjana de cinc visites guiades diàries, que s'han fet entre les deu del matí i les cinc de la tarda.

Encara que la primavera sigui un dels períodes de més afluència de visitants al monument, pronostiquen que durant els mesos d'estiu el ritme de visitants es mantindrà i la tardor tornarà a ser un altre període on l'afluència de visitants serà molt gran.