Blanes va acollir la setmana passada una xerrada divulgativa sobre l’epilèpsia, organitzada amb el suport de MJN-Neuroserveis -una empresa blanenca que destina el 10% de les seves vendes a realitzar Investigació i Desenvolupament en malalties neurològiques.

L’activitat va formar part de les activitats organitzades amb motiu del Dia Estatal de Lluita Contra l’Epilèpsia, el 24 de maig. Per solidaritzar-s’hi, la façana principal de l’Ajuntament de Blanes es va tenyir de taronja –el color que identifica la lluita per aquesta malaltia- des de divendres passat dia 21 de maig.

El nucli de la conferència va anar a càrrec de David Blànquez, CEO de MJN-Neuroserveis i pare de la Marina, una noia que pateix la malaltia des dels dos anys. Enginyer de formació, ha passat 20 anys treballant en visió artificial, robòtica i maquinària industrial. Precisament, arran que a la seva filla li van diagnosticar que pateix epilèpsia, es va interessar encara més tot el relacionat amb el cervell.

MJN-Neuroserveis ha desenvolupat un dispositiu mèdic SERAS capaç de monitoritzar de manera permanent l’activitat cerebral de l’usuari per generar informes clínics i mirar de predir quan es produiran els brots.