La Policia Nacional ha detingut a Vidreres a un ciutadà de Letònia que comptava amb antecedents per assassinat consumat i determinació coactiva a la prostitució.

Ho ha fet en una operació contra el cultiu de marihuana que s'ha portat a terme aquesta setmana a Vidreres.

El ciutadà letó, 58 anys, en aquest cas ha acabat detingut com a responsable d'un cultiu de cànnabis. En el dispositiu policial, el CNP ha intervingut 3.507 plantes de marihuana i més de cinc quilos de cabdells llestos per ser posats a la venda. La plantació estava a ple rendiment i frau elèctric detectat supera els 9.000 euros.

Agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona, així com efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) van registrar el dimarts al mat un xalet, en el marc de l'operació Llotja, ubicat a la Urbanització Puigventós de Vidreres.

Les investigacions, però van començar el mes d'octubre, quan investigadors del grup de Crim Organitzat de la comissaria Provincial de Girona van rebre informacions ciutadanes sobre un habitatge de la Urbanització Puigventós en què podien estar duent a terme activitats sospitoses. Després d'establir els dispositius policials corresponents, van certificar que l'immoble estava dedicat al cultiu de marihuana, així com que l'energia elèctrica necessària per al seu funcionament tenia un origen fraudulent.

Totes les fases del cultiu

En el moment de l'actuació, acordada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners, els agents van desmantellar la plantació ubicada a la casa, la qual cobria les diferents fases que comprèn la producció, des de la plantació fins a l'envasat. Els agents van intervenir 3.507 plantes de marihuana, així com més de cinc quilos de cabdells llestos per a la seva distribució.

A la sauna per exemple hi feia créixer les llavors.

Els agents van detenir com a responsable de la plantació a l'home d'origen letó que té antecedents per assassinat consumat i determinació coactiva a la prostitució. El CNP calcula que el frau elèctric derivat del funcionament del cultiu puja a més de 9.000 euros

Col·laboració ciutadana

Amb aquesta actuació ja són sis els cultius de marihuana desarticulats per la Policia Nacional en només un mes a les comarques de Girona.

La Policia Nacional destaca que per a la localització d'aquest i més cultius la col·laboració ciutadana ha estat fonamental, aportant als investigadors informacions molt valuoses que, finalment, es tradueixen en el desmantellament de plantacions que ocasionen amb el seu funcionament severs trastorns als ciutadans.