El sabadellenc Jaume Nonell i Juncosa rebrà el guardó Floricel Rosa d’Or d’Anglès. El guardó, instituït el 1967, té caràcter anual i s’entrega sempre el dia de l’Aplec d’aquesta localitat selvatana, tercer diumenge de juny, i consisteix en una Rosa d’Or i una placa commemorativa.

D’acord amb les bases que contempla la convocatòria, els candidats els ha de presentar una entitat sardanista, i han de ser persones que hagin demostrat una bona dedicació a la sardana al llarg de la seva trajectòria.

Nonell ha estat proposat per Sabadell Sardanista, i a la petició s’hi han sumat un important nombre d’adhesions, algunes de les quals de les comarques gironines, donada la seva vinculació i el treball fet amb diferents entitats i persones d’arreu a favor de la sardana.Al llarg de la seva trajectòria, Nonell ha treballat exhaustivament en la publicació de llibres, treballs, conferències, investigacions d’arxius sobre el fet sardanista.

Amb aquesta edició ja seran dos els sabadellencs guardonats, ja que el seu amic i company Lluís Subirana Rebollo (DEP) ja va rebre aquest guardó el 2.003.

Fins enguany, són 61 les persones guardonades amb el Floricel Rosa d’Or d’Anglès, dels quals només dotze són dones. Pel que fa a les comarques gironines han estat guardonades 34 persones, de les quals només 5 són dones.

Entrega a l’Aplec del 19 de juny

El lliurament del guardó tindrà lloc el diumenge 19 de juny, en el decurs de la tarda de l’Aplec d’Anglès.