L’Ajuntament de Lloret de Mar ha habilitat un aparcament dissuasiu a l’entrada del municipi per aconseguir reduir el nombre de vehicles privats de visitants que entren al poble amb el seu cotxe. L’aparcament estarà al costat del Water World i aquelles persones que hi deixin el cotxe podran agafar un autobús que els portarà fins a l’estació del centre de Lloret. A més, el consistori ha anunciat que per aquesta temporada d’estiu destinarà un agent cívic a gestionar les cues de taxis que es formen durant les nits. Aquesta figura s’encarregarà de posar ordre i evitar petits conflictes que sorgeixen entre les persones que esperen agafar un taxi de tornada a l’hotel.

L’Ajuntament de Lloret obrirà avui mateix un aparcament dissuasiu a l’entrada del municipi. Es tracta d’un punt situat al costat del parc aquàtic de Water World que els turistes trobaran només arribar a Lloret des de la carretera C-63, venint de Vidreres. L’objectiu és que la majoria de visitants que venen amb el vehicle privat fins al municipi optin per deixar-lo en aquest aparcament i els donaran un bitllet d’autobús per anar fins a l’estació que hi ha al nucli del municipi.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que des de l’inici de la pandèmia han detectat que hi ha «més volum» de persones que opta per anar fins a Lloret en cotxe i això porta una «massificació» de vehicles. Ara, el consistori treballa per aconseguir una «mobilitat sostenible» a través del foment del transport públic i també dels trajectes a peu. De fet, l’ajuntament ha estrenat un nou títol que permet fer tots els viatges que un vulgui amb el bus municipal per cinc euros al dia.

D’altra banda, l’equip de govern ha anunciat que una part dels fons Next Generation que rebrà el consistori en matèria de transformació turística és per crear un servei de bicis elèctriques. Això permetrà que els visitants puguin anar dels hotels a la platja en bici elèctrica i no s’hagin de desplaçar amb el vehicle privat.

Dins de l’àmbit de mobilitat, Dulsat també ha anunciat que aquest any s’ha creat un portal web en què els turistes podran reservar les places de pàrquing durant la seva estada a Lloret. Així, els visitants podran escollir quin aparcament prefereixen i sabran el cost de la seva estada abans d’arribar. Amb això, el govern vol evitar «desplaçaments innecessaris» que es generen mentre la gent busca un lloc on aparcar i també evitar que s’enfadin per no trobar places lliures.