El passat dissabte 8 d’octubre va ser el Dia Internacional de les Aus Migratòries. Els amants de la naturalesa i dels ocells de Blanes van commemorar la diada amb una visita Ornitològica Guiada en el Delta de la Tordera.

El punt de trobada va ser l’Aguaitador d’Aus instal·lat al costat del riu. És un dels millors indrets per gaudir d’aquesta experiència. S’hi pot arribar per un camí de sorra pel Pla de S’Abanell. La jornada va ser tot un èxit, hi van participar una cinquantena de persones repartides en tres torns.

L’objectiu d’aquestes visites gratuïtes era entretenir un públic ben ampli: des de famílies fins a interessats en la natura i els ocells. L’organització va anar a càrrec del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes amb la implicació de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera NatMont. Van ser els seus membres qui van explicar als assistents l’objecte de la visita: conèixer la riquesa ornitològica que hi ha al Delta de la Tordera, més concretament les aus migratòries que hi ha ara en aquest espai, coincidint amb la tardor.

Aquell dia van poder veure les primeres fredelugues, unes aus que es troben en la península ibèrica durant el període hivernenc, i una bona varietat de limícoles, un tipus d’aus aquàtiques.

A part d’aquestes espècies, n’hi ha d’altres que són habituals i que es troben recollides en diversos plafons informatius instal·lats al voltant de l’Aguaitador i el camí d’accés. Van des del gavià argentat fins a la gavina corsa, passant per la gavina capnegra i el xatrac gros. També hi sovintegen la polla d’aigua, el balquer, la forja vulgar, el martinet de nit, el capó reial, la garsa de mar, el flamenc, el corriol gros i el corriol camanegre, entre d’altres.