L’Institut s’Agulla de Blanes ampliarà l’oferta formativa amb el curs de tècnic en farmàcia

La formació comptarà amb un total de 30 alumnes

Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes d'un cicle formatiu.

Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes d'un cicle formatiu. / Ajuntament de Blanes

DdG

El curs 2023-2024 l’Institut s’Agulla de Blanes ampliarà el seu ventall d’oferta formativa amb un nou grau mitjà de formació professional en Farmàcia i Parafarmàcia que capacitarà l’alumnat per ser-ne tècnic. El títol s’obté després de fer 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Tres quartes parts de l’aprenentatge –un total de 1.584 hores- s’impartiran al centre educatiu en horari intensiu de tarda, i la resta -416 hores- en formació a centres de treball. Aquests estudis postobligatoris capaciten l’alumnat perquè pugui ajudar a elaborar i distribuir productes farmacèutics i afins, vendre productes parafarmacèutics, així com dur a terme tasques administratives i de control de magatzem.

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a tècnic o tècnica auxiliar de farmàcia; tècnica o tècnic de farmàcia o de magatzem de medicaments; i tècnic o tècnica en una farmàcia hospitalària o en un establiment de parafarmàcia. Responen a la inquietud del Departament d’Educació de la Generalitat perquè els i les joves de 16 anys puguin tenir una opció d’estudis diferent al batxillerat o la universitat. Al primer curs s’impartiran coneixements específics en la matèria de farmàcia i parafarmàcia, així com operacions bàsiques de laboratori, anatomofisiologia i patologia bàsiques i formació i orientació laboral.

Al segon curs dels nous estudis s’ensenyaran a fer fórmules magistrals, així com promoció de la salut i primers auxilis. També hi haurà aprenentatges en l’àmbit d’empresa i iniciativa emprenedora, anglès tècnic, síntesi i formació en centres de treball reals on poder experimentar i dur-hi a la pràctica els coneixements adquirits, una manera molt fructífera de posar-se a prova. 

El primer curs del nou cicle formatiu comptarà amb 30 alumnes, que hauran de disposar d’una nova aula que sigui dispensador, encara per crear.