La Fundació Comas impulsa beques per formar a joves en risc d’exclusió a Blanes

L’entitat invertirà 40.000 euros per tal que els alumnes puguin estudiar a Comastech

Dos estudiants al centre d’FP de Comastech a Blanes.

Dos estudiants al centre d’FP de Comastech a Blanes. / Toni Vilches

DdG

La Fundació Comas ha arribat a un acord amb el Rotary Club de Blanes i l’empresa Yamaha per tal de becar a diversos alumnes i formar-los en l’àmbit de la formació professional al centre Comastech que ofereix aquests programes d’educació. Segons va informar l’entitat en un comunicat, la Fundació Comas ja ha atorgat beques els darrers anys gràcies al clúster d'empreses col·laboradores. Signant aquests recents acords amb Yamaha, Rotary Club de Blanes i Fundació Gene Haas, donen l’oportunitat a estudiants que recorda que quan va veure les instal·lacions de Comastech.

Georgina Comas, cofundadora del centre de formació Comastech, valora aquests acords signats «perquè el nostre territori no disposa de suficients professionals formats, ni en fabricació mecànica ni en mecatrònica industrial, per cobrir la demanda real de les empreses. I aquests joves sense recursos tenen totes les actituds i habilitats per poder ser els grans professionals que les empreses necessiten».

Formació professional

Des de fa un temps Comastech és tot un referent en la preparació de personal qualificat durant totes les etapes de la vida professional mitjançant tres programes: formació inicial reglada (cicles formatius d’FP i FP DUAL), formació pel treball i formació continuada. Situat a Blanes, el Centre Politècnic Comas compta amb unes instal·lacions de més de 1.000 metres quadrats, el 60% dels quals són un taller real on els alumnes aprenen fent.

Segons la Fundació, les xifres d’abandonament a Catalunya a 4t de l’ESO acostumen a ser del 60%, generant un procés de desvinculació escolar que dificulta que aquests joves es reenganxin posteriorment al sistema educatiu. Des de Metall Girona, per exemple, es considera que la falta de millora de gran part del sistema d’ensenyament obliga a fer un esforç per poder disposar d’una formació d’oficis específica segons les necessitats reals de cada comarca. 

Centre Politècnic Comas, és un centre de formació vocacional integral i altament especialitzat en l’àmbit de la fabricació mecànica i la mecatrònica industrial (mecànica i electrònica), que té com a missió unir el món de la indústria metall-mecànica amb l’educació. Comastech abasta totes les etapes de la vida professional a través de tres programes formatius: la formació inicial reglada amb cicles FP dual, la formació pel treball i la formació continuada.