Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns de Badalona a Sant Julià de Ramis per furtar una tona de fil de coure de les obres del tren d'alta velocitat. Els mossos van interceptar la furgoneta on els detinguts havien amagat el material furtat i valorat en uns 46.000 euros. Les detencions es van fer la matinada del dia 20 d'abril. Segons han informat els Mosssos d'Esquadra, els detinguts són Octavian C, de 21 anys i Mircea M, de 27 anys, ambdós de nacionalitat romanesa. Se'ls imputa un delicte de furt. Els detinguts, de qui consten antecedents, van passar dilluns a disposició judicial i actualment es troben en llibertat.

Al voltant de dos quarts de quatre de la matinada del dia 20, gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van saber que dos homes havien estacionat una furgoneta en un terreny d'una finca sense edificar a Sant Julià de Ramis. En rebre l'avís, una dotació d'agents de paisà es va adreçar al lloc indicat per tal de comprovar de què es tractava. El vehicle tenia les claus posades i a l'interior hi havia una important càrrega de fil de coure.

Hores més tard, dos homes van apropar-se al vehicle, van obrir les portes posteriors i van començar a manipular el material. Atès que no van donar dades fiables de la procedència de les bobines de fil de coure, els mossos els van detenir.

Segons sembla el fil havia estat sostret d'unes obres del tren d'alta velocitat. En concret d'un empresa subcontractada que opera en el tram entre Sant Julià de Ramis i Cornellà del Terri. El valor del material rondaria els 46.000 euros. Els detinguts, de qui consten antecedents, van passar dilluns a disposició judicial i actualment es troben en llibertat