Un home ha mort aquest matí per inhalació de fums, mentre que dues dones, una la seva mare de 84 anys i una altra l'assistenta d'aquesta, de 34 anys, han resultat ferides també per inhalació de fum després d'un incendi causat per una explosió en un novè pis, ubicat al carrer Sant Cristofol número 7, a la zona de l'Arenal de Llucmajor a Mallorca.

Segons han informat fonts dels Bombers de Mallorca, el succés ha tingut lloc a les 07.55 hores, quan per causes que es desconeixen s'ha produït una explosió al citat immoble, no es descarta que l'orígen fos una fuga de gas.

Al lloc de l'incendi, s'hi han traslladat Bombers del parc de Palma, Llucmajor i Felanitx que encara es troben realitzant les últimes tasques d'extinció de l'incendi i comprovant l'estructura de l'edifici, mentre que també s'hi ha desplaçat una UVI Mòbil i dues ambulàncies de Suport Vital Bàsic del 061, que han traslladat a les dues dones ferides a l'Hospital Son Llàtzer. Així mateix, el 061 ha atès a un bomber per un cop de calor, encara que no ha hagut de ser traslladat a cap centre hospitalari.

Els primers a arribar a l'habitatge han estat els Bombers de Palma, que s'han trobat el pis "completament calcinat", mentre que la porta d'entrada estava "molt afectada pel foc". A l'entrar al pis, han comprovat que la zona de major càrrega de foc era el saló menjador i han descartat que l'incendi es produís per l'explosió d'una bombona de gas butà.

Al recórrer les zones de l'habitatge a la recerca de persones, s'han trobat a un home mort en el bany per asfíxia, que s'havia protegit de les flames i del fum al plat de la dutxa amb tovalloles humitejades.

Mentrestant, els bombers han trobat també refugiades a la terrassa de l'immoble a una dona de 84 anys minusvàlida i que anava en cadira de rodes, així com la seva assistenta de 34 anys, que sí que han pogut salvar la vida, encara que han resultart ferides lleus per inhalació de fums. Al comprovar la nul·la mobilitat de la dona més gran, ha hagut de ser desallotjada de l'habitatge a través d'una escala dels bombers, mentre que la noia més jove ha sigut ajudada perquè saltés de la seva terrassa a la dels seus veïns.

Una vegada extingit definitivament l'incendi, el Cos Nacional de Policia es farà càrrec de les investigacions.