Agents del Cos Nacional de Policia (CNP) han detingut a Cornudella del Montsant (Priorat) un ciutadà belga, reclamat per la Interpol, acusat dels delictes de pederàstia, violació i abusos a menors continuats, efectuats als seus dos fillastres, que tenia en custòdia.

Segons que ha informat avui el nou comissari provincial del CNP a Tarragona, Víctor Manuel Fernández, durant la seva presa de possessió, el detingut és el ciutadà belga Patrick Jean H., de 48 anys.

El servei es va iniciar arran d'una notificació procedent del Grup de Localització de Fugitius, rebuda a principi d'aquest mes, referent a una Ordre Europea de Detenció i Entrega expedida pel Tribunal de Primera Instància d'Anvers, que sol•licitava la detenció de Patrick Jean H., acusat de pederàstia (violació i abusos a menors continuat) en les persones dels seus dos fillastres, que es trobaven sota la seva custòdia.

Segons Fernández, els fets van ocórrer quan els nens encara no havien complert els deu anys i es van prolongar de forma repetida i continuada durant cinc anys, fins al 2001, i el que va començar amb tocaments aviat va derivar en violacions.

Per investigacions realitzades es va poder determinar que podria trobar-se per la zona de Falset (Priorat), pel que es va establir un dispositiu de recerca i va ser localitzat el dia 9 de febrer passat a Cornudella del Montsant, pel que es va procedir a la seva detenció i trasllat a la comissaria del CNP a Tarragona.

El detingut treballava des de feia un parell d'anys com a guia turístic a la zona del Montsant, per a una empresa de Salou, procurava passar desapercebut i no consta que hagi participat en fets similars a Espanya.

Una vegada efectuades les corresponents diligències, el detingut va ser traslladat a Madrid, i avui ha passat a disposició de l'Audiència Nacional, segons el comissari provincial.