Carlos Navarro, "El Yoyas", en crida i cerca, demana que se li apliqui l'amnistia i "condonar" el seu deute amb Hisenda

L'exalcaldable de Vilanova del Camí està condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per maltractament a la seva exparella

Juan Carlos Navarro, 'El Yoyas'

Juan Carlos Navarro, 'El Yoyas' / Telecinco

Andrea Izquierdo

Carlos Navarro, "el Yoyas", en crida i cerca fa més d'un any, demana a Pedro Sanchez l'amnistia i la condonació dels seu deute amb Hisenda. L'exalcaldable de Vilanova del Camí i exconcursant de Gran Hermano, condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per maltractament a la seva exparella Fayna Bethencourt i als seus dos fills, ha fet aquesta petició durant una entrevista a El Mundo.

"El Yoyas" és buscat per la justícia des de fa més d'un any i ja ha explicat en més d'una ocasió als mitjans de comunicació que "no té intenció d'entregar-se". Per això, ara, aprofitant els punts pactats als acords del PSOE amb Junts i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez, que inclouen per la llei de l'amnistia i la condonació de 15.000 milions d'euros de deute a Catalunya, l'exalcaldable ha demanat que se li apliqui la nova norma i que li perdonin els diners que deu a Hisenda.

El novembre de 2022, el Jutjat penal número 5 de Las Palmas de Gran Canarias va emetre una ordre de cerca i captura, després que Navarro ignorés el requeriment del Jutjat de Pau de Vilanova del Camí per ingressar voluntàriament a presó. Mesos després, a l'abril, el Tribunal Suprem va rebutjar la revisió de la seva condemna, després que els seus advocats presentessin noves proves que podrien posar en dubte el testimoni de Bethencourt.

Les declaracions d'"El Yoyas" coincideixen amb l'entrevista de Bethencourt al programa Fiesta aquest cap de setmana, on ha avisat que "cada dia se sent menys protegida" davant la seva exparella. En aquest sentit, ha lamentat que van dir-li que "trigarien uns dies a capturar-lo, i ja ha passat més d'un any".