Segons el web AllThingsDigital, propietat del diari The Wall Street Journal, l'esdeveniment se celebrarà a San Francisco i se centrarà a la presentació d'una renovada línia de iPod i noves funcions per a iTunes, com la possibilitat de compartir música amb altres usuaris. La pàgina afegeix que no haurà notícies sobre el rumorejat nou portàtil extraplà en el que Apple podria estar treballant i que seria la resposta de la companyia a l'èxit dels "netbooks".

Es desconeix si Steve Jobs, conseller delegat i co-fundador d'Apple, reapareixerà públicament en l'esdeveniment de setembre, qui es va reincorporar recentment al seu lloc després de sis mesos de baixa metgessa en els quals es va sotmetre a un trasplantament de fetge.

La renovació de la família iPod arriba pocs dies després que Microsoft anunciés una reducció en els preus del seu reproductor digital Zune. El gegant del software va llançar Zune en 2006 amb l'objectiu de competir directament amb el iPod però, malgrat el capital invertit en el disseny de nous models més atractius per al consumidor, l'aparell no aconsegueix prendre el vol.

A la primera meitat d'aquest any, Zune va aconseguir una quota de mercat d'entorn del 2% enfront de l'aclaparador 70% del iPod, segons dades de la consultora NPD. El reproductor Zune suposa només entorn d'un 2 per cent de la facturació de Microsoft.