L'associació STIC.CAT ha iniciat aquest any la I Campanya Solidària, amb la qual vol recollir fons per a la Fundació Banc dels Aliments, entitat que ajuda els més necessitats. En un acte el 10 de desembre vinent a l'Hotel Porta Marina de Barcelona se sortejaran diversos objectes entre els qui hagin fet aportacions econòmiques a la campanya, que ja ha obert un número de compte per rebre les donacions. Entre d'altres, es rifarà una samarreta signada pel blaugrana Xavi Hernández, entrades per a espectacles, lots de llibres i un viatge. Obrirà l'acte una xerrada d'Àlex Rovira, autor del llibre 'La bona crisi'.

Entre les entitats i empreses que han col·laborat en aquesta primera edició hi ha la Fundació del FC Barcelona, el RCD Espanyol, el Club Bàsquet DKV Joventut de Badalona, Atrapalo.com, Edicions La Campana, Infoself, Ara Llibres, Alqueria Editorial, la USAP, el Girona FC, l'Ajuntament de Girona, l'Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (IMPEVIC), BonArt, Catalonia Today, Els Amics de les Arts, El Club Pativic i l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

L'esdeveniment tindrà lloc el dijous 10 de desembre a l'Hotel Porta Marina de Barcelona a partir de dos quarts de vuit del vespre. L'acte començarà amb una xerrada amb l'escriptor i professor d'Esade Àlex Rovira, autor del llibre 'La bona crisi'. Després, els membres d'STIC.CAT lliuraran la recaptació als dirigents del Banc dels Aliments. I posteriorment, se celebrarà el sorteig de regals entre els assistents que han col·laborat en la campanya.

Les persones que vulguin participar en aquesta campanya solidària d'STIC.CAT poden fer un ingrés mínim de 10 euros al compte corrent de 'la Caixa' 2100 – 0002 - 54 – 0201614284. Una cop feta l'aportació, es podran sol·licitar les invitacions per a l'acte del 10 de desembre enviant un correu electrònic a info@stic.cat. La recollida de fons finalitzarà oficialment el 31 de desembre.

El Banc dels Aliments i STIC.CAT

El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam d'aquí, i evitar que els aliments consumibles, però no comercialitzables siguin destruïts, fent-los arribar a les persones més necessitades d'aquí.

Tota l'acció del Banc dels Aliments es basa en la gratuïtat dels aliments i de la seva distribució justa a través de les entitats benèfiques que atenen els beneficiaris finals. 'En els darrers mesos, les bosses de pobresa i de col·lectius marginats creixen de forma exponencial i, en conseqüència, la demanda d'aliments que fan les entitats receptores que atenem s'ha incrementat un 37%. És un problema que tenim ara i aquí', recorda STIC.CAT.

Per la seva banda, l'associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement) neix l'any 2008 amb la vocació de ser una entitat que generi interactivitat i innovació en el context de la cultura i la llengua catalanes, amb la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació com a eix vertebrador.