Més de la meitat dels usuaris adults presents a Facebook deixen d'utilitzar la xarxa social "durant diverses setmanes o més", encara que no donen de baixa el compte necessàriament. Simplement ho fan perquè necessiten airejar-se fora de la xarxa. D'aquest grup, el major percentatge d'abandonaments es produeix per falta de temps.

Aquestes dades han estat conegudes gràcies a un estudi realitzat per Pew Internet, un centre americà d'investigacions, que ha realitzat entrevistes telefòniques a 1.006 adults nord-americans del 13 al 16 de desembre de 2012. Un 67 per cent dels adults nord-americans tenen compte a Facebook.

El 61 per cent dels nord-americans que utilitzen Facebook ha decidit, alguna vegada, prendre's unes vacances de la xarxa social de Mark Zuckerberg. La raó més utilitzada. un 21 per cent, per explicar aquest 'abandonament' és el no tenir temps o estar molt ocupat per utilitzar-la.

Dels usuaris actius d'Internet, el 20 per cent ha afirmat que alguna vegada van utilitzar la xarxa social però ja no ho fan. El 8 per cent dels adults usuaris d'Internet, que actualment no utilitzen Facebook, estan interessats en convertir-se en usuaris en el futur.

Però no el "estar massa ocupat" és l'única raó que donen els usuaris per abandonar Facebook temporalment. Un 10 per cent atribueixen el "No estar interessats" o "No agradar" Facebook per deixar la pàgina per un temps. Un altre 10 per cent asseguren que és "una pèrdua de temps" i que el seu contingut "no és rellevant".

Entre altres arguments, destaquen la "negativitat / conflicte / drama / xafarderia", un 9 per cent, el passar "massa temps" al web o "estar de vacances", totes dues amb un 8 per cent i el haver-se "cansat o avorrit "de Facebook.

Els resultats de l'enquesta de Pew, demostren la gran importància que tenen les xarxes socials en la vida dels usuaris d'Internet. Avui dia, el 69 per cent d'usuaris actius utilitzen les xarxes socials, enfront del 47 per cent que ho feien al setembre de 2009.

Quant a les vegades que utilitzen els Internautes les xarxes socials al dia, una enquesta realitzada el novembre de 2012 assegurava que el 41 per cent dels usuaris accedien a les xarxes diverses vegades al dia.

El futur de Facebook

Quant a l'ús de Facebook en un futur, els usuaris més recents de la xarxa social esperen que el temps d'utilització no decaigui. No obstant això, 1 de cada 4 planeja reduir el seu ús durant l'any 2013.

Un 69 per cent dels usuaris planegen passar la mateixa quantitat de temps en el lloc el 2013. D'altra banda, un 27 per cent esperen reduir l'ús, mentre que el 3 per cent afirmen voler emprar més temps a Facebook aquest any.

Els més joves són els que volen reduir el seu temps a la xarxa social. De fet, és el 38 per cent de les persones entre 18 i 29 anys les que planegen fer-ho.