Després de mesos de rumors i especulacions de tot tipus, Nintendo s'ha decidit a mostrar la nova videoconsola Nintendo Switch, el nom definitiu de la qual fins ara coneixíem com Nintendo NX. La plataforma, que té prevista la seva posada al mercat pel proper març, a grans trets és una consola híbrida que combina la potència d'un dispositiu domèstic, amb la mobilitat d'un portàtil. En un vídeo de presentació, la companyia ha ofert les primeres imatges de la nova videoconsola, que a més d'oferir el sistema tradicional de sobretaula, també permet jugar amb el mateix joc i característiques a qualsevol lloc.

A casa, la consola es connecta amb el televisor mitjançant una base que permet jugar amb amics i família des del sofà. Si es retira el dispositiu de la seva base, passa automàticament a mode portàtil i l'experiència de joc es trasllada a una pantalla d'alta definició que acompanya la consola. El joc entra en acció quan es separen els comandaments (Joy-Amb) situats a cada costat de la Nintendo Switch. Un jugador pot jugar amb un comandament Joy-Amb a cada mà; dos jugadors poden jugar amb un cadascun; o diversos jugadors poden usar diversos comandaments.

Encara que no es coneixen les característiques específiques i el funcionament del conjunt, des del fabricant asseguren que "és molt fàcil tornar a connectar el comandaments a la consola amb un sol clic". També poden enganxar-se a un suport per a comandaments Joy-Amb per simular un comandament més tradicional. Per ampliar la configuració de controladors, es comercialitzarà un comandament opcional Pro de Nintendo Switch en lloc dels comandaments Joy-Amb. A més, diversos jugadors podran utilitzar junts les seves consoles Switch per gaudir de competicions multi-jugador.

"Espero que aquestes primeres imatges de Nintendo Switch hagin donat als fans una idea de les possibilitats que se’ls obriran quan tinguin la llibertat per jugar quan, on i com vulguin", ha declarat Satoru Shibata, president de Nintendo a Europa. "Els nostres equips i molts altres desenvolupadors estan treballant a fons per crear experiències úniques per la satisfacció dels jugadors, i estem desitjant poder ensenyar-vos més".

Finalment, s'ha confirmat que abans del seu llançament oficial al març, hi haurà demostracions de jocs, un llistat general de títols per al període de llançament, una configuració del producte i altres especificacions de la nova generació de consoles de Nintendo.