30 de octubre de 2018
30.10.2018
Diari de Girona

«Cinc dies a...» mostra com treballa l'enorme aeroport del Prat

El programa vol saber sobre la feina de 27.000 persones que hi van cada dia i no agafen l'avió

30.10.2018 | 00:33
Els equips de seguretat són fonamentals a l'aeroport.

El programa Cinc dies a... visita l'aeroport de Barcelona–el Prat per conèixer la feina de 27.000 persones que hi van cada dia i no agafen cap avió. S'emetrà avui a les 18.10 hores i divendres a les 11.20 a La 2.

Es tracta del personal que fa possible el funcionament d'aquesta enorme infraestructura: senyalers, coordinadors de terminals, bombers, controladors, falconers, inspecció d'equipatges i un llarguíssim etcètera.

Cinc dies a? Aeroport de Barcelona–El Prat és un dels programes de la sèrie que ha resultat més complicat de rodar: per l'extensió del lloc, perquè hi conviuen persones de diverses organitzacions i companyies, i perquè s'han de passar controls tot sovint.

Però, al mateix temps, és un dels més curiosos pel que fa a àrees de funcionament que no veiem mai. És el cas del SATE, el Servei Automàtic de Tractament d'Equipatges, que s'estén al llarg de 25 quilòmetres, però lliura les maletes per embarcar a l'avió en 6 minuts.

També es pot veure com el fuselatge d'un avió és doblement revisat, pels coordinadors de la companyia i pel comandant, en arribar i abans de tornar a enlairar-se. O com es fa una observació de les condicions meteorològiques cada mitja hora que es comparteix amb tots els aeroports del món.

L'aeroport de Barcelona–el Prat és, en definitiva, una ciutat en moviment constant.

Cinc dies a? l'Aeroport de Barcelona–El Prat és un capítol de Carol González i Soledad Gomis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook