Manel Serra, president de Caixa Girona, s'ha manifestat per primera vegada respecte al procés de fusió amb les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu, aprovat pel consell d'administració de l'entitat el 7 de setembre passat. En un article d'opinió que reproduïm a la pàgina següent, defensa que la integració de les entitats és "la millor de les alternatives" i que els gironins "no perden la seva caixa, sinó que tindran una nova caixa més sòlida, més eficient, més dimensionada i més adequada als nous escenaris econòmics".

Serra valora el "rigor" i la "discreció" amb què s'ha iniciat l'operació d'integració de les quatre entitats i assegura que, amb la nova entitat, "els dipòsits a Caixa Girona estaran més ben garantits i, en conseqüència, els crèdits de particulars i empreses podran ser més abundants i competitius".

Sense fer una referència explícita a una possible fusió amb Caixa Catalunya i Caixa Tarragona -es van produir alguns contactes en aquest sentit-, el president de Caixa Girona apunta que l'actual procés "obvia l'absorció que podia representar l'aliança amb caixes molt més grans que Caixa Girona, i permet crear una entitat sòlida, de dimensió adequada als reptes del futur i eficient sobre la base dels valors de la territorialitat i de la proximitat lligada als seus orígens fundacionals".

En el mateix article, Serra valora que cadascuna de les quatre caixes mantindrà "la denominació en el seu territori històric", que cada entitat tindrà una representació proporcional en els òrgans de govern de la nova caixa, i que es mantindran les respectives seus corporatives, minimitzant els ajustaments de plantilles". Així mateix destaca el fet que es mantindrà el model d'obra social, ja que "s'assegura una distribució territorial gestionada amb autonomia per cadascuna de les quatre caixes en un 75% dels recursos totals destinats a l'obra social".