Les pluges del passat 9 de setembre i el temporal de la darrera setmana han posat en evidència, dies abans de la seva obertura, defectes de construcció importants de la Ciutat Esportiva de Blanes, una instal·lació que ha costat més de 30 milions d'euros. Els desperfectes, causats per filtracions d'aigua de pluja, han provocat que l'Ajuntament decideixi ajornar un mes l'obertura de la instal·lació, fins a poder-los reparar. L'alcalde de Blanes, Josep Trias, atribueix la responsabilitat a Gisa, l'empresa constructora, i assegura que l'Ajuntament no en pagarà res.

Segons va explicar un tècnic municipal, que va visitar la instal·lació mentre hi havia les pluges, l'aigua va entrar per diferents punts del sostre i per les juntes d'algunes parets. A poc a poc, s'acumulava en grans bassals i finalment queia per les grades fins arribar a les diverses pistes. Gairebé a totes les pistes ha caigut aigua, però la més afectada pels desperfectes és la que anirà destinada a l'hoquei, on està previst que al febrer del 2011 es disputi la Copa del Rei. En aquesta pista, la presència d'aigua ha bufat el parquet i ha deixat algunes taques d'humitat. L'Ajuntament tenia previst pintar-la de color blau per afavorir les retransmissions per televisió, de manera que no estava vernissada encara, però amb les primeres pluges no ho va poder fer, perquè s'havia d'eixugar. El temporal dels darrers dies ha acabat de fer-la malbé. "Les pluges han enganxat el parquet sense vernissar i per això la pista està més afectada", va comentar Trias. L'alcalde no descarta que s'hagi d'aixecar i canviar part del parquet d'aquesta pista.

El consistori preveia que la instal·lació es comencés a utilitzar progressivament aquest mes, però amb els desperfectes descoberts l'obertura s'ajorna un mes. Segons va comentar Trias, amb la nova situació es preveu que el personal d'administració es pugui traslladar durant les dues primeres setmanes de novembre i a partir del dia 15 les entitats esportives puguin anar utilitzant les instal·lacions de manera progressiva.

Trias va afirmar, a més, que encara no sap els costos exactes dels desperfectes, però no se'n vol preocupar perquè és l'empresa qui se n'ha de fer càrrec: "No em preocuparé ni un segon perquè l'Ajuntament, evidentment, no invertirà res en el que s'ha fet malbé, en tot cas Gisa i Encofa en faran partícips la seva assegurança, que s'han estat movent per aquí aquests dies els peritatges", va afirmar Trias.

La Ciutat Esportiva de Blanes és un dels equipaments esportius més grans que s'han construït a Catalunya. La peça principal -el pavelló- té capacitat per a més de 4.000 espectadors i una superfície de gairebé 7.000 metres quadrats amb quatre pistes diferents. La instal·lació ha costat en total 30,8 milions d'euros, tenint en compte que encara manquen la construcció de la piscina i el camp de futbol, que no estan comptabilitzats. Amb els anys, l'obra ha anat pujant molt de pressupost, ja que aquest havia de ser el preu final.