Malgrat la disminució de vols de la companyia Ryanair a l'aeroport de Girona, l'inici de l'operació sortida de vacances d'estiu ahir a les instal·lacions de Vilobí van tornar a aplegar una bona afluència de viatgers, amb un considerable augment de les freqüències de vol, unes 55 durant tota la jornada. Es calcula que, entre divendres passat i ahir van transitar per l'aeroport de Girona unes quinze mil persones, encara que l'empresa no va donar xifres exactes perquè no s'havien comptabilitzat totalment.

La majoria dels viatgers eren catalans residents a la zona del Maresme o de les comarques gironines que preferien agafar l'avió des de Vilobí d'Onyar a haver de traslladar-se a la T-2 a Barcelona. El volum de passatgers no va ser, ni molt menys, comparable amb el d'altres anys, quan per exemple en les mateixes dates de 2010 es van aplegar a les instal·lacions aeroportuaries de Vilobí d'Onyar més de 30.000 viatgers. Segons paraules dels propis treballadors de l'aeroport -sempre expresades a nivell personal-, "s'ha notat molt el trasllat de les rutes de Ryanair a Barcelona i més que es notarà d'ara endavant quan, segons diuen, volen treure més rutes des de Girona".

El mes de setembre farà un any que la companya Ryanair va decidir traslladar part del gruix del seu operatiu aèri a la terminal T-2 de Barcelona, on, de mica en mica, el va augmentant en detriment de la seva base de Girona. En total, a partir d'aquesta propera tardor Girona ja no tindrà contacte amb cap capital europea important, amb la supressió dels vols cap a Brusel·les, Milà, Roma, Sevilla i Tenerife.