19 de desembre de 2015
19.12.2015

La comunitat universitària de la UdG rebutja la reforma de graus i màsters que vol fer l'Estat

Un 86,75% van votar-hi en contra en la consulta que es va celebrar el passat dimecres i dijous

19.12.2015 | 16:57

Rebuig frontal de la UdG a la reforma de graus i màsters que planteja el govern estatal. El passat dimecres 16 i dijous 17 de desembre, la universitat gironina va portar a terme un referèndum on van votar 2.792 persones i es va assolir una xifra rècord pel que fa a participació estudiantil arribant al 21,06%. Un 86,7% dels participants van votar en contra de la reforma, un 11,6% van apostar per una negociació entre l'Estat i la comunitat universitària per implementar un 3+2 més popular i un 0,64% va votar a favor de la reforma tal i com la planteja el govern espanyol. La consulta va estar organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) juntament amb el Consell d'Estudiants de la UdG, estava avalada per la universitat gironina i era oberta a tots els estudiants, professors, investigacions i personals administratiu.
La pregunta de la consulta era clara: 'Estàs a favor del 3+2? Sí/ No. En cas afirmatiu, estàs a favor que la comunitat universitària negociï un 3+2 popular?' Sí/ No'. Aquesta era la primera vegada que es feia un referèndum a la UdG però els resultats de participació es van comparar amb les eleccions que van escollir Sergi Bonet com a rector.

En concret, 2.420 dels 2.792 persones que van participar-hi van vota en contra d'aquesta reforma que vol fer passar el graus de quatre anys a tres i els màsters d'un a dos. L'objectiu de la consulta, tal i com van donar a conèixer els seus organitzadors el passat dimecres, era saber què pensava la comunitat educativa i universitària sobre el decret ja que són els principals afectats. El referèndum comptava amb el suport explícit del rector i de la direcció de la universitat gironina.

En un comunicat, el SEPC de la UdG ha convocat una roda de premsa pel proper dilluns a les dotze del migdia a la sala d'actes de la Facultat d'Educació i Psicologia que comptarà amb una ponència del rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, la presència d'un diputat la Parlament de Catalunya, membres del Consell d'Estudiants i el discurs d'un dels portaveus del sindicat. Durant l'acte, els estudiants tenen previst fer una valoració oficial dels resultats del referèndum i plantejaran la campanya que volen tirar endavant per aturar la reforma. També s'analitzarà si s'aposta per aplicar-la seguint els consells o les directrius que marqui la comunitat universitària. Durant l'acte, també es farà públic el posicionament del rectorat i del personal docent respecte aquest decret estatal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

UDG

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona
Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

Les sis dobles titulacions de la Universitat de Girona

La UdG ofereix el curs 2013-2014 una possibilitat de formació més completa per a un mercat laboral...

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

La UdG descobreix un nou material per tractar aigües contaminades amb benzines

Investigadors del Laboratori d'Enginyeria Química i Ambiental treballen conjuntament amb un centre...

Patenten un mètode que millora el mesurament continu de glucosa en pacients diabètics

Es tracta d'un nou algoritme de calibratge que han desenvolupat juntament amb investigadors de la...

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

La UdG oferirà per primera vegada sis dobles titulacions

Anna Maria Geli assegura que «no podem ni volem» assumir una retallada superior al 2% en el...

Enllaços recomanats: Premis cinema