Riells i Viabrea ha fitxat la bruixa Guilleuma, més d'un segle després que fos expulsada del poble. Sembla haver tornat amb millors intencions que aleshores, i ara realitza tasques d'informació municipal. Diuen que darrere Guilleuma hi ha en realitat una tècnica de promoció local i una actriu, però no sé, no sé...

Per què la va fer fora, el rector? No el devia fer caure en el pecat de la carn...

No, això no. Però en aquella època jo era molt dolenta, feia moltes malifetes, tipus destruir collites, tirar encanteris a la gent, desencadenar tempestes...

Que exagerat, aquell rector. I ara torna disposada a repetir-ho?

No, amb el temps he canviat molt. Ara em dono a conèixer a través de les xarxes socials i apareixo espontàniament en alguns esdeveniments que s'organitzan a la zona. La gent ha entès que la meva tasca ara és ajudar Riells i Viabrea.

Amb encanteris?

No home, que els temps han canviat. Ajudo en tasques de comunicació, que són les que m'ha encomanat l'Ajuntament. Explico a la gent què té lloc al poble, què fan les entitats, quines ofertes de treball hi ha, etc. És important, en un municipi dispers com aquest.

Qui l'ha vist i qui la veu, Guilleuma, de bruixa a funcionària.

No sóc funcionària, ho faig voluntàriament i de franc!

No la paguen ni que sigui amb cues de sargantana o herbes del bosc?

És una manera d'expiar els meus pecats passats. Poder ajudar la gent és el meu sou.

Diu la llegenda que viu al castell de Montsoriu. Finalment li han acabat d'arreglar la vivenda, sembla.

Sí, ja era hora, no? Estava ple d'arbres i matolls, no s'hi podia ni caminar. La setmana passada ja van venir 170 persones a visitar-me al castell. Em va agradar molt, perquè feia molts anys que no parlava amb ningú.

No perdrà la tranquil·litat ara, amb tantes visites al castell?

No pateixi, altres municipis m'han ofert els seus castells com a segona residència, per si vull tranquil·litat anar a passar-hi uns dies de relax.

Poden estar tranquils els nens del Montseny amb vostè rondant?

Molt tranquils, no me'n menjaré cap. De fet, fa molts anys que sóc vegetariana, em vaig adonar que menjar carn era insostenible globalment. No només no han de tenir por, sinó que organitzaré activitats ben específiques per ells com explicar contes, cursos de màgia, etc.

Tè màgia el Montseny?

Molta. No és casualitat que sigui un lloc amb tantes llegendes de fades, bruixes i fantasia. Una d'elles la meva, recuperada ara per l'Ajuntament.

Té pàgina al Facebook. No en fa prou amb una bola de vidre?

Les bruixes també ens hem de modernitzar, i a mi m'agrada molt estar al dia. La bola de vidre només em servia a mi, en canvi estar a Facebook em permet el contacte amb la gent.

Hi té 300 amics. S'està perdent la por i el respecte a les bruixes?

Amb dos mesos i mig són molts, oi? I són perfils d'usuaris molt diferents. Realment les bruixes ja no fem por. Ni els bruixots. Miri Harry Potter.