Segons les dades del Departament de Salut, va ser entre els passats dijous 16 i dilluns 20 de juliol que els sis professionals del servei d'urgències de l'hospital de Blanes afectats per la nova grip van presentar els símptomes que feien sospitar la malaltia i van anar sent donats de baixa. I segons ha pogut saber aquest diari, a principis de setmana els treballadors de l'hospital van anar-se assabentant de la situació i des del comitè d'empresa es va preparar una denúncia perquè la causa de les baixes per la nova grip s'estava tipificant com a malaltia comuna, i no com a malaltia professional. Però no va ser fins a mitjans de setmana que es va convocar a una reunió urgent els delegats de salut laboral de tota la corporació i se'ls va informar oficialment de l'existència dels casos gripals, alhora que l'empresa i les mútues van rectificar i van indicar que les baixes serien per malaltia professional.

Amb tot, i contràriament a allò que denunciaven dijous representants d'UGT, l'hospital va indicar ahir, en una nota de premsa signada al costat d'alguns dels sindicats del centre (també UGT), que ha actuat d'acord amb les directrius del departament de Salut, i així ho va ratificar la delegada de la conselleria a Girona, Marta Pedrerol. En concret, Pedrerol va indicar que l'hospital va contactar amb els epidemiòlegs de Salut des de la sospita dels casos: "Es va comunicar que hi havia personal amb simptomatologia i que s'havia aplicat el protocol dels set dies de quarentena", va indicar. Pedrerol també va afirmar que la informació que el centre doni als treballadors és una qüestió "interna".

Per la seva banda, representants del comitè d'empresa van contradir UGT i van afirmar que s'havien cobert les baixes dels companys malalts, però no van poder confirmar ni desmentir que el centre hagués informat de seguida la Generalitat. Des del comitè van explicar que la seva principal preocupació era que les baixes per nova grip, els primers casos de la qual a Blanes han estat els sis de la setmana passada, siguin considerats com a malaltia professional.

Versions contràries a UGT

Al comunicat enviat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva hi havia ahir la signatura de la delegada sindical d'UGT a l'hospital de Blanes, que contradeia, afegint-se a la versió del centre selvatà, allò que representants del mateix sindicat havien denunciat un dia abans. Segons ha pogut saber aquest diari, la delegada sindical s'estaria plantejant dimitir d'UGT.

Els sis professionals infectats pel virus ja tenen ara l'alta mèdica, però l'hospital no descarta nous casos. Ahir a la pàgina web de la corporació no apareixia cap informació sobre els casos de nova grip al centre.