L'operació sortida per l'inici de les vacances d'agost s'ha tancat a Catalunya amb un increment del 2% en el volum de trànsit respecte a l'any passat, i uns 475.000 vehicles ja han abandonat l'àrea metropolitana de Barcelona, segons l'estimació del Servei Català de Trànsit.

Des de les 15,00 hores d'ahir fins a la mateixa hora d'avui, la xarxa interurbana catalana ha registrat un accident mortal, després de xocar un turisme i un tot terreny lateralment a la carretera C-31, a Pals (Baix Empordà).

A conseqüència d'aquest accident, ha mort el conductor del tot terreny i també ha quedat ferida greu la conductora del turisme i ferit lleu el seu acompanyant, mentre les dues persones més també implicades en aquest succés, una d'elles menor d'edat, han resultat il·leses.

Pel que fa a la mobilitat, el Servei Català de Trànsit (SCT) informa que les previsions s'han complert i en aquestes últimes 24 hores han sortit la totalitat dels vehicles estimats -475.000- de l'àrea metropolitana de Barcelona i fins i tot s'ha produït un augment del volum de sortida del voltant del 2% respecte a l'any anterior.

Els problemes de trànsit s'han concentrat sobretot al llarg del matí d'avui a l'autopista AP-7, amb trams de lentitud i parades al llarg de 14 quilòmetres des de Sant Cugat del Vallès fins al peatge de Martorell (Baix Llobregat).

També s'han produït cues de fins a uns 16 quilòmetres en la mateixa via des de Sant Sadurní d'Anoia fins a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), agreujades per un xoc entre dos turismes.

Altres retencions s'han registrat entre Vilafranca del Penedès i Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), amb deu quilòmetres; al Vendrell (Baix Penedès), per una col·lisió entre dos turismes, amb tres quilòmetres; i en el peatge de Tarragona, amb uns quatre quilòmetres.

A l'autopista AP-7, però en sentit nord cap a França, s'han produït tres quilòmetres de cues a Castellet i la Gornal (Alt Penedès), per un vehicle accidentat; sis de Gelida fins a Martorell (Baix Llobregat) i tres a la Jonquera (Alt Empordà).

A banda d'aquests problemes de circulació, també s'han registrat complicacions per arribar a la Costa Daurada, en la N-340, i a la Costa Brava, a les carreteres C-65, C-31 i la C-260.

L'inici de l'operació sortida ahir a la tarda es va desenvolupar amb tranquil·litat generalitzada a les carreteres catalanes, i només alguns punts viaris, com l'AP-7 a Sant Celoni (Vallès Oriental) o la B-20 en el Nus de la Trinitat, a Barcelona ciutat, van suportar petites retencions causades per accidents de trànsit, i la circulació va tenir fins i tot menys problemes que un divendres normal, segons el STC.

No obstant això, les majors complicacions es preveuen per demà, diumenge a la tarda, quan coincidiran el retorn de les vacances de juliol, el retorn del cap de setmana o de l'estada d'un dia a la platja, així com la inauguració del nou camp del RCD Espanyol a Cornellà, que pot mobilitzar a uns 10.000 vehicles.

Durant tot aquest cap de setmana, els Mossos d'Esquadra han desplegat a 1.089 agents de trànsit (455 divendres, 321 dissabte i 313 diumenge).

S'han habilitat també 298 punts de control d'alcoholèmia, 246 de casc i cinturó, 160 punts de controls de transport, 157 de velocitat i 41 de regulació del trànsit, i els agents de tràfic dels Mossos estaran presents en 211 punts en vies de màxima mobilitat.