Trens, vaixells, autobusos, taxis i cotxes de lloguer han trobat un mina en el col·lapse aeri que ha causat l'erupció del volcà, ja que aquests mitjans són la resposta per a la pregunta que es fan els passatgers atrapats en els aeroports: Com torno a casa?

Desesperats i, a qualsevol preu, els passatgers busquen un transport alternatiu i, així, fins al taxi substitueix aquests dies l'avió. Els usuaris d'avió no han dubtat a recórrer mig Europa en taxi, arribant a pagar entorn dels 1.500 euros per desplaçar-se des d'un punt a un altre d'Europa perquè ningú sap del cert quan desapareixerà el núvol de cendra que suposa un perill per als motors dels avions.

Altres, que no poden pagar aquesta quantitat o que no estan segurs que la seva empresa després els reemborsi els diners, han optat per llogar un cotxe i fer milers de quilòmetres al volant per arribar a casa o a a una important cita laboral

Entre els passatgers «il·lustres» que s'han vist afectats per la situació hi ha el cantant Plácido Domingo, que ha hagut de suspendre un recital a Moscou. Persones menys conegudes però igual d'afectades són els centenars d'estudiants que es troben de viatge per ciutats europees, com els 45 espanyols d'un grup de 400 que s'estan bloquejats a la ciutat holandesa de Linden des de dijous passat.