Ahir tant l'estació d'autobusos de Girona com l'aeroport de Vilobí d'Onyar presentaven una calma relativa. Ja tothom estava al cas de les notícies sobre el núvol de cendra del volcà islandès i els vols cancel·lats d'arreu d'Europa. Per això, la majoria dels turistes, passatgers i personal de transport que voltaven per aquests llocs ja havia fet plans per buscar-se la vida.

A l'estació de busos i trens de Girona no hi havia més gent que un dia normal. Els turistes que s'esperaven a dins del recinte o les andanes dels autocars ho feien per diversos motius. Alguns (la majoria turistes francesos) esperaven a agafar un taxi o que algun familiar vingués a buscar-los amb un cotxe privat i els portés de tornada al seu país, ja que la vaga francesa de ferrocarrils impedia que qualsevol tren sortís en direcció a la frontera.

On sí que hi havia acumulació de passatgers, tant del país com de fora, era paradoxalment a l'andana de l'autobús que anava cap a l'aeroport, malgrat que ahir a la tarda tots els vols que no fossin estatals estaven cancel·lats. Molts esperaven anar a Vilobí per fer nit als hotels que hi ha al voltant de l'aeroport, mentre que altres, com en Tobias havien estat citats en aquell punt per companyies de bus majoritàriament procedents de Bèlgica, que havien arribat anteriorment per portar tots els passatgers que poguessin de tornada.

Tot i la relativa calma que imperava a l'aeroport, el punt d'informació va estar bullint d'activitat durant tot el dia. L'única persona que hi havia per informar sobre les incidències denunciava que "en aquests casos i en un aeroport amb un volum de passatgers tan elevat, no hi hagués ningú més per ajudar amb aquesta tasca".

Enfront d'una situació adversa tampoc van faltar els que van tirar d'enginy per solucionar-la. Una parella gironina tenia previst un viatge a París, que es va estroncar pel núvol de cendra. Com que tenien una furgoneta, van decidir tirar endavant amb el viatge i anar a la capital francesa per carretera, no sense abans passar per l'aeroport oferint-se a portar a qui ho necessités per un mòdic preu. "Volem anar de vacances, així que ?aprofitem el viatge per portar estrangers, així de retruc ens surt més bé de preu" comentava l'Andrea amb un cartell que oferia portar a 10 persones cap a França. "La nostra intenció era anar a París, però si no fos possible ens quedaríem uns dies a Perpinyà" va afegir.

La carretera s'ha mostrat com una de les alternatives més eficaces per desplaçar-se pel continent. No obstant, després de gairebé cinc dies d'ençà de l'aparició del núvol de cendra, encara hi ha persones que no han pogut viatjar, com és el cas de la meitat dels ponents d'un congrés sobre l'aigua celebrat a Girona.