«Mai m'havia creuat amb tants taxis de Barcelona al travessar La Jonquera». Així narra Joan Martínez la jornada més sui generis que ha viscut com a taxista: va passar dissabte a la nit conduint de Barcelona a París per portar un passatger afectat pel caos aeri provocat pel volcà islandès.

«Era un francès que ja no aguantava més, i volia arribar a casa seva», explica Martínez; el passatger amb el qual va travessar França per carretera dissabte passat hauria d'haver arribat el dia anterior a París en un vol procedent del Vietnam, però el tancament dels aeroports del nord de França el va portar a una ruta internacional no desitjada saltant d'aeroport en aeroport.

Del Vietnam a Roma, de Roma a Barcelona, i de Barcelona tornada a casa en taxi per la fotesa de 1.400 euros; José Martínez i el seu peculiar passatger van sortir de Barcelona dissabte a les 18.00 hores i van arribar a París a les 06.00 de l'endemà, amb tan sols un parell de parades en el llarg camí per a aclarir la ment amb un cafè i reposar el dipòsit del vehicle. En aquests dies aquest tipus de rutes que fan els taxistes s´han anat tornant habituals.